19°
Неделя, 28 Април 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Откриха мини футболно игрище в СУ „Сава Доброплодни“

Шумен

Два сребърни медала за лекоатлетите на СКЛА „Шумен“ от националното първенство по планинско бягане

Аделина Павлова и Христина Йовчева спечелиха сребърни медали за клуба по лека атлетика „Шумен“ от националното първенство по планинско бягане, което бе за всички възрасти и се проведе край София.

116 0

Юношите до 19 г. на БК „Шумен“ заеха четвърто място в шампионата за сезон 2023/2024

Отборът на юношите до 19 г. на баскетболен клуб „Шумен“ заеха четвъртото място в първенството за тази възрастова група  в сезон 2023/2024.

149 0

Седем медала за състезателите на ММА-Шумен на държавното първенство по граплинг

Четири златни, един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателите на СК "ММА ШУМЕН " на Държавния шампионат по граплинг "но ги".

510 3

България

Борисов няма да преговоря с Петков, Василев и Денков за ново управление

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите няма да преговаря за ново управление с Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България".

213 4

За изборите 2 в 1 още няма избран изпълнител за машините, единственият с оферта е Сиела норма

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота "две в едно" - за Народно събрание и за европарламент, обяви председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по БНР.

124 0

Социологията на Кирил Петков: разликата с ГЕРБ може да се стопи до 3%

Разликата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България" може да се стопи и до 3% при над 9 на сто сега в полза на партията на Бойко Борисов (според последните социологически проучвания).

296 7

Свят

Инфлуенсърка, танцувала на поп музика с прилепнали дрехи, бе застреляна в Багдад

Иракската инфлуенсърка Ум Фахад беше застреляна до дома си в столицата Багдад, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на полицейски източници.

131 0

Руски дронове удариха хотел и корабостроителница в Николаев

Атака с руски дрон нанесе тежки щети на хотел в южния украински град Николаев, каза губернаторът на околната Николаевска област, а руската информационна агенция РИА съобщи, че в хотела са настанени англоговорящи наемници, воюващи в Украйна, предадоха Ройтерс и БТА "Врагът атакува града с безпилотен летателен апарат от типа "Шахед-131/136", обяви губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в приложението "Телеграм".

227 6

Израелският външен министър: Ще отложим операцията в Рафах, ако "Хамас" освободи заложниците

Израелският външен министър каза, че планираната военна операция в южния град Рафах в ивицата Газа може да бъде отложена, ако се постигне споразумение за освобождаването на израелските заложници, държани от "Хамас", предаде Ройтерс.

223 0

Спорт

Втора олимпийска квота за България в гребането, спечели я Кристиан Василев

Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това лято, след като завърши втори във финал А на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с Европейското първенство по гребане в Сегед (Унгария).

81 0

Астън Вила и Челси завършиха наравно в среща от Висшата лига

Астън Вила и Челси завършиха 2:2 в среща от 35-ия кръг на Висшата  лига. Двата отбора си разделиха по едно полувреме и взеха по една точка, с което запазиха позициите си в класирането.

136 0

Григор Димитров загуби от млад чех и напусна тенис турнира в Мадрид още в първия си мач

Григор Димитров отпадна още на старта си на турнира на клей в Мадрид от сериите "Мастърс" с награден фонд 7 877 020 евро, след като отстъпи пред чеха Якуб Меншик с 2:6, 7:6 (4), 3:6 за 2 часа и 33 минути игра.

321 0

Любопитно

Космически чудеса: Диамантен дъжд вали над много планети

Ако някога е възможно да се извърши полет през екстремните условия на атмосферата на Нептун, бихме могли да преживеем очарователното явление на диамантен дъжд.

190 1

Честваме празника Цветница

Днес е последната неделя от Великия пост, наричана Вход Господен в Йерусалим, или Цветница. В този ден честваме тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим няколко дни преди страданията и кръстната Му смърт.

298 0

Честита ще е през цялата година къщата, в която са пели лазарки!

Българската православна църква почита днес едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на умрелия Лазар.

434 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

3832 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

8338 31

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

14803 27

Този сайт използва бисквитки