Коластрата - еликсирът на живота

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници през първите 2-3 дни след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и по състав тя е по-близо до кръвта, отколкото до млякото. Съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна.

Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на човешкото тяло да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.

Коластрата е единственият начин да се пренесат готови антитела от майката към новороденото. Тя е първата храна за всички бозайници (в това число и за човека) и защитава новородените през първите дни от живота им, когато те са най-уязвими. Оставени без нея, те или умират, или не могат да се развиват правилно.

Коластрата от крави съдържа до 20 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Тя е безопасна дори и за хора, които не понасят млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули съдържат толкова малко лактоза, колкото има в 5 ml мляко).

Аква Сорс доставя най-добрата коластра, която се добива от новозеландски крави, които се отглеждат на пасища и чиято храна не съдържа пестициди и антибиотици. Нова Зеландия е страната с най-чистата екология и единствено там не е известен нито един случай на болестта Луда крава. За стадата се полагат големи грижи и са въведени много строги изисквания и нормативи, гарантиращи отлично качество.