събота, 14 януари 2017 г.

Искаш ли аз да ти направя сайт?

От време на време проверявам блога, не съм го забравил напълно. Вижам, че все още има хора, които влизат и търсят "как да си направя сайт".

Има едно нещо, което изпуснах да споделя - от 2015-та година реших да започна професионално да се занимавам с това "как да си направя сайт", т.е аз правя сайтове за други хора. Вече станаха почти две години, но наскоро се сетих да напиша една публикация тук.

Въпреки, че повечето хора, които влизат в този блог, търсят информация за сайтове с Joomla, аз предпочетох и все още предпочитам да използвам WordPress.

Ако имате нужда от сайт и искате аз да го изработя, влезте тук и ми напишете един email.


понеделник, 12 март 2012 г.

bla

Първо правило на онлайн бизнеса :

НИКОГА НЕ бъди като мен.

Да се захванеш с 50 неща едновременно е хубаво начинание, но е непосилно за обикновения човек.

Идва идея, сядаш, драскаш я на един бял лист, правиш плана, започваш да го изпълняваш и изведнъж... Нещо друго се появява, струва ти се по-хубаво, зарязваш старото и започваш наново с новото. И пак се повтаря. И пак. И пак. И така до безкрай. Никак не е хубаво това. Седнете, поинтересувайте се, почетете, помислете, изберете си нещо, ЕДНО нещо, пък тогава седнете и го бутайте като хората. Смачкайте конкуренцията!!

Ако сте като мен (достатъчно големи шматки), никога няма да докарате нещо докрай. За сметка на това пък ще имате 100 половинчати проекта.
Сами изберете кое е по-добре за вас. Както казват повечето в този бранш :

"Преди да започнеш трябва да решиш какво ще правиш - ще имаш един сайт, който да ти кара по 100$ на ден или ще има 100 сайта, които да ти карат по 1$ на ден."

It's all up to you , дет' се вика.

вторник, 26 юли 2011 г.

пълен батак! изобщо не знам откъде да започна...

сряда, 20 юли 2011 г.

The situation is so... кофти!!

Пълен ужас! 3:45 сутринта, а мен сън не ме лови!
Имах си една идея, с която мислех да ударя някой лев, не че щях да стана милионер - ба, едва ли щяха да падат много пари. Ама все пак си мислех да си я развия бе, мама му стара! Вярно - проекта леко криволичи по ръба на легалното, ама дори и на ръба, пак си беше легално. Пфу! Ще го мисля...
Гледам си имейлите, има хора дето се интересуват от моите сайтове, предлагат ми размяна на линкове, на статии и такива работи. Извод? Оставяйте си имейла някъде по сайта/блога! Вярно е, че 99% от съобщенията, които ще получавате ще са SPAM за виагра и реплики за часовници, но винаги остава 1% качествени имейли като предложения за партньорство, за размяна на линкове, за размяна на статии. Повярвайте, няма по-голям кеф от това да видиш, че някой знае за съществуването ти!!
Imagine следната ситуация :
Имате си малко блогче, в което си пишете там личните неща. Мислите си, че никой не ви чете, но въпреки това вас си ви кефи да си пускате там нещицата. Пишете си, кефите си се. В един момент получавате имейл (ако сте го "хвърлили" някъде из блога) или коментар от рода на "Браво! Жесток/а си! Чета блога ти редовно, но чак сега се осмелих да коментирам. Исках да ти кажа, че наистина пишеш супер готини неща и съм ти голям фен!" . Виждаш го, настръхваш, четеш го и чувстваш как през цялото ти тяло минава ток - не, ти не си влюбен/а, просто това е тръпката от това да знаеш, че някой знае за теб и твоето съществуване! Не можеш да повярваш! Четеш коментара за втори път, за трети.. Да, той е там! ДА, написан е за ТЕБ!!! Съвсем като на майтап си слагаш бутонче за Свежо.нет, Facebook Like бутон и т.н и виждаш как цифрите на тия два бутона постоянно нарастват в дългосрочен период. Е, няма такъв кеф! Честно!

Това е проста ситуация за личен блог. Ако промените мъничко детайлите се получава следното - комерсиален блог. Получавате коментар "Здравейте! Аз съм Едиси Койчов и съм от Програмата.ком. Желая да Ви предложа партньорство! И сега само за Вас, щото ме кефите - 10% отгоре!" - пак е кеф! Че и пари може да ви донесе, евентуално. После почват и коментари с въпроси и т.н . Всеки отговорен въпрос ви носи 2 бонус точки! Едната е защото сте отговорили и човекът отсреща остава доволен (и 100% ще ви направи реклама), а другата я прибавяте към самочувствието си, защото да дадеш компетентен отговор на въпрос (без значение дали той е компетентно зададен) си е ГОЛЯМА работа! И след като сте свършили една ГОЛЯМА работа, значи вие сте от ГОЛЕМИТЕ хора, т.е и вие сте си ГОЛЯМА работа ;) Бонус точка самочувствие! Ха!

Аз примерно за блога с прогнозите съм получавал доста оферти от различни букмейкъри, но предпочитам да си работя само с един. В момента съм сложил два, но не за друго, а за да може да насочвам трафика към единия ;) Т.е слагам един 'слаб' и един 'силен' . Когато хората направят сравнение, те винаги се насочват към силния. В слабия имах 5-6 регистрации и то по време на промоции, но депозити и печалби така и нямаше. В афф. акаунта за "слабия" букмейкър не съм влизал може би повече от половин година, но не очаквам вътре да има милиони, ха-ха.

Окей, стига толкова за сега. Общо взето - оставяйте си имейл, FB, Twitter или някакъв начин за връзка. Давайте на хората шанс да ви следят, да могат да комуникират с вас! Това е много, МНОГО ВАЖНО!!!. Спама се чисти лесно и бързо, ако поне веднъж-два пъти седмично си проверявате мейла. Ако имате много сайтове има два варианта :
  • Всеки сайт да си има отделен мейл
  • На няколко сайта по 1 мейл
Аз лично ви препоръчвам всеки сайт да си има собствен мейл. Вярно, че много се пръскат писмата, но пък така са и по-подредени. Защо? Ами ако имате 3 сайта и 1 мейл за тях, и ви пратят покана за размяна на линкове, и както много често пишат "Здравейте, искаме да разменим линкове с Вашият сайт.." , а името на сайта не посочват. Какво правим? Пак да пишем кой сайт търсят, пък става една дълга и широка. Всеки сайт - отделен мейл! Така всичко ще е подредено като в библиотека. Пък и 3 сайта на 1 мейл означава 3 пъти повече Спам на 1 мейл ;)

Който не ме разбира, просто не е изпитвал онова чувство на задоволство от хвалебствен коментар или покана за нещо. Аз съм получавал покана за Българско национално радио. Има ли смисъл да казвам колко пъти прочетох имейла и се запитах "Бе, тия дали не са се объркали нещо, а?" :D. Не, няма да ви кажа, вие сами си представете и се опитайте да познаете :D.


Нещо, което ме зарадва - Feed абонатите скочиха с 11 човека за 1 ден, а май има и нови хора в Google connect. Ето това е добър мотив за писане, хехе... А защо не коментирате? Коментирайте! Нали ви казах за коментарите? ;}

P.S
Повечето хора смятат за непрофесионално и напълно изключено когато пишеш сериозна публикация (не казвам статия, защото това е доста далече от статия, но и за статиите става дума) да слагаш многоточие (както аз правя постоянно) или пък да слагаш усмивки (както аз въобще не правя, ха-ха). Само дето аз не обичам ограниченията и си пиша както ми е на сърце. Аз не се занимавам само с интернет маркетинг. Преди време пишех разни стихчета и т.н. Та мисълта ми е, че аз се опитвам да предам своите емоции, чувства и вълнения по този начин. Искам да направя текста по-въздействащ и да накарам читателите да го четат и препрочитат с удоволствие. Ама наистина спирам дотук, а някой друг път ще се напише отделна публикация за стиловете на писане ;) Хайде лека нощ или добро утро, по желание :)

понеделник, 18 юли 2011 г.

'Драстииииииииииии

- 'Драстииииииииии, как сиииииииии
- Доооо'ре!

К'во нещо е животът, а? Ха-ха :D

Липсвах ли ви? Е, завръщам се! След повече от година мълчание, реших отново да се кача на сцената и да се провикна със силен... wtf?! това стана като реклама на Music Idol или нещо такова :D. Цък! Няма нищо подобно! Вярно - реших пак да се захвана и да си пооправя бараките, т.е, сайтовете, че отдавна не съм ги барал :) Имах хакнат блог, имам недовършени, имам незапочнати, имам... Имам доста работа като цяло :D Ама карай! Нали си нямам друга работа, та ще ги подхващам :D. Лошото, обаче е, че съм позабравил нещата :) И сега смятам да видя кооооолко съм бил добър преди време - ще прочета публикациите, които съм писал тук, и ако вземе да стане нещо от мен, значи е добре работата :D. Простете просташкото ми държание, обаче голям ентусиазъм ме е обхванал нещо. Наистина много се радвам, че пиша тук! Виждам, че все още има хора, които следят блога (или просто има хора, които са забравили, че някога са го следили :D), та нека с тях да започнем всичко отначало :) Или поне ми дайте 1-2 дни да вляза в ред и да продължаваме оттам, докъдето бяхме стигнали ;) Надявам се да има поне някой, който да чете и най-вече - да коментира. Защото, когато човек чувства, че никой не оценява труда му, или никой не споделя радостта от направеното, той се обезкуражава и престава да върши тази дейност...

And so on! Почвам да чета и това е! Утре ще изръшкам и Предприемача и ще реша дали да преместя дейността си в другия блог или да остана тук. Вие какво ще кажете? Да се местя ли, или да го оставя оня блог за лични страсти нек'ви?

Помнете, че вашето мнение е ценно за мен!

Хайде, чао засега ;)

петък, 26 ноември 2010 г.

Черният петък дойде!

Черния петък дойде! Магазините в Америка днес ще трябва да се отбраняват много лудо!

edit :
80-те процента намаление е опукано вече, остана само 50% :) а офертата за връщане на петарката си остава ;)


Както вече споменах, hostgator правят неземното намаление! Ето и самият график на намалението :

Понеже ще измерват времето по CST (Central Standart Time) , а това е GMT-6 , и понеже ние сме GMT+2 , за нас черния петък ще започне от 8 сутринта! Който си вземе хостинг преди това, спокойно може да се чувства прецакан... Ето го и графика :

(26.11, петък) 8.00 - 12.59 - 50% намаление
13.00-16:59 -80% намаление
17:00-7:59 - 50% намаление (27.11, събота)

Тоест, за нас черния петък започва в петък, в 8 сутринта и свършва в събота, в 7:59. Ако си купите хостинг в промеждутъка от 13:00 до 16:59 ще получите 80% намаление! Офертата си я бива, нали? Оказва се, че 3 години хостинг ще ви струва само 35.64$ , което по курса на долара прави 52.32 лева . Готино, а? :D Лично аз съм прецакан, понеже вече си имам акаунт... Но пък ще споделя с приятели ;)

Намалението важи за всички видове акаунти и за всякакъв вид хостинг. Ще съм адски благодарен на тези, които се регистрират през моя афилейт линк и за да докажа, че съм благодарен ще дам по 5$ (през paypal) на всеки, които ми покаже, че се е регистрирал през моят линк. Един съвет от мен - изчистете си cookies преди да се регистрирате, защото, ако преди това сте "прихванали" линк от някой друг, системата ще ви причисли към него и губите 5$ ;-) Е, 3 години хостинг само за 30.64$ - кой ти го дава? Хостгатор и аз! ;)





между другото, намаленията не са само в хостгатор :) Ако имате приятели в Америка, които да приемат някое и друго колетче - в Walmart, примерно, продават 46 инчови телевизори за 800$ , NewEgg.com продават компютърни части с огромни намаления, а пък Amazon.com са намалили почти всички стоки, които предлагат. Ако имате да си купувате нещо от интернет - днес е моментът!

сряда, 24 ноември 2010 г.

Hosting pochti bez pari! Hostgator rules!

Окей, окей, окей, знам, че не съм писал доста отдавна, но сега е важно!
Този петък е така нареченият Черен петък. На Черния петък в Америка има страааааааааааааааашни намаления! Ако ви се рови, вижте в Уикипедиа откъде идва това с Черния петък, но за момента нека ви е все тая! Най-важното е, че Hostgator правят адските намаления! -75% от хостинг плановете!

Общо взето можете да си купите хостинг за година само за около 30$, а хостинга за 3 години ще ви излезе по-малко от 100$ ! Готино, а? Готино е меко казано! Запомнете - САМО ТОЗИ ПЕТЪК (26.11) И САМО ЗА НОВИ КЛИЕНТИ!!!

Не забравяйте да ми се отблагодарите, като се регистрирате от банерите в този блог :)