събота, 20 декември 2008 г.

текстове, tekstove, tekstove na pesni

tekst4eta.com

Брааааааааао бате, би казал един познат.

Какво стана с класиката?

Включвам си днес радио Сity, знам, че пускат яко комерс, но реших да пробвам нещо различно. Достатъчни ми бяха няколко секунди да чуя този куплет:

"Am I scaring you tonight ?
Your mind is in disturbia
Ain't used to what you like
Disturbia"

за да последва гръмкото посягане към mute бутона. Зададох си въпроса...защо с всяка изминала песен текстовете на песните стават все по-банални и еднотипни. Къде отидоха класиките? Whitesnake, Guns, Metallica, Hilltop Hoods? Защо навсякъде се пее за бело, зелено и кафево..Накъде отиват нещата, питам аз?

Последният хит на Криско

Песента се казва "Дялкам бяло", тийнейжърите вече са пощурели по популярния български хип хопър. Защо? Не знам, и мен ме кефи. Не е заради текста във всеки случай, но това се продава в крайна сметка.



"Дялкам бяло,дялкам бяло,
за щяло и нещяло..
Кока в дясно кока в ляво
само бяло дялкам здраво.
Цяло купче дялкам бяло,
Кока в дясно кока в ляво
здраво дялкам,далкам здраво."

Лудница, батеце, в ритъм клатя се...Страаашна раота

Сайтове за текстове на песни

Здравейте фенове на хубавата музика,

ето че най-накрая пуснах своя блог за текстове на песни - тук ще пускам такива, разни преводчета и тем подобни. В последната година станаха много популярни сайтовете с мп3, албуми и прочие. Допреди месец два почти не съществуваха български сайтове, насочени само към областта текстове на песни. Днес те не са един или два, конкуренцията е жестока. Всъщност причината поради която създадох този блог е именно seo на един такъв сайт - единственият ефективен начин, освен рекламата, да си докараме повече трафик и реални потребители.

Може би се питате какво е seo? Нека ви запозная...

Самата дума идва от Search Engine Optimization, което само по себе си преведно от английски означава "Оптимизация за търсещи машини", разбирайте гугъл, яндекс, йахуууу и другите гурута. Интересно, нали?

Кой е сайта, за който правя това толкова интересно нещо?

Той е един и неповторим. Нека конкуренцята не се обижда, няма защо да го прави - без конкуренция няма да е интересно. Освен ТЕКСТОВЕ НА ПЕСНИ на него ще намерите и друга полезна информация за вашите любими изпълнители, песни и всичко това, подредено според предпочитанията ви.

tekst4eta.com

Enjoy!