Продуктов каталог
ТермоЕлит ООД
ТЕРМО ЕЛИТ ООД се предлага проектиране , изграждане , узаконяване , ремонт и поддръжка на
- слънчеви инсталации , соларни системи
- отоплителни инсталации
- газови инсталации - стенни газови котли , Котли на твърдо гориво .

ТЕРМО ЕЛИТ ООД е създадена от специалисти с опит висoкоквалифицирани . Основната дейност на фирмата е цялостен инженеринг в областта на различни типове отоплителни системи , климатични системи , ВиК и соларни системи. Предлагаме разнообразни марки и технологии на реномирани производители . Системите , които проектираме и изграждаме са свързани с индивидуалните особености на дома , офиса , сградата , за която се предназначени . При прилагането им се съобразяваме с цялостния дизайн на помещенията .

 


 


Pellas X  m-line Технологията с движеща се скара дава възможност за изгаряне на нискокачествени, нискокалорични дървесни и слънчогледови пелети.още 

 

  



     

 


Самопочистваща се горелка Pellas Revo-Line

Горелките Revo - Line са иновативен продукт на световния пазар. Тяхната революционна технология е в ротационната горивна камера. Освен високата ефективност на изгаряне (достигаща до 99%), това уникално решение на т.нар ротационна горелка осигурява постоянно самопочистване от генерираната пепел в процеса на горене. В Revo - Line горелките въведохме системата за бързо разпалване. Подобно на X – Line серията, запалването, почистването, контрола на пламъка и възстановяването на работа след загуба на захранване се извършва автоматично. Горива, които могат да бъдат използвани са: Агро пелети, дървени пелети с ниско качество, костилки и овес.

 

 

 



CENTROMETAL

В началото на 1965 г. отворихме фабриката за монтаж и поддръжка на системи за централно отопление и стъпихме в света на строителството и развитието, което през 1990 г. стана част от нашата фирма Centrometal doo. Днес Centrometal doo продължава да се развива като водещ хърватски конструктор на термотехнически съоръжения. Акцентът в развитието е насочен към оборудването, което използва възобновяеми енергийни източници (дървесина, пелети, дървесни стърготини, слънце ...) и по този начин компанията активно участва в опазването на околната среда и ефективното използване на енергията. Днес Centrometal doo работи на 30 европейски пазара. Фирмата разполага със собствена мрежа за обслужване в 5 страни, което потвърждава не само високото качество на продуктите, но и високото обслужване на клиентите.



Горелка на дървени пелети IVG bio energy S40 
При работата на екипите върху този проект – пелетна горелка с модулация, една от главните цели е да бъдат избегнати доста недостатъци на други горелки от този тип. В отговор на това е постигната уникална газодинамика и газо-разпределение в камерата! Надеждността по време на работа на горелката е много висока: степента на изгаряне на пелетите е много висока, постига се емисионен клас 5 (най-високият) и не може да се получи т.н. „обратен огън.
Горелката е разработена за монтиране към масовите стандартни котли с ефективни горивни камери, но също така може да се поставя на всякакъв тип котли, дори и ръчно изработени, съответно се изисква спазване на минималните изисквания за обем на горивната камера.
Горелката IVG bio-energy S 40 има 100 степени на модулация -плавно регулиране на мощността в момента на работа. Горелката сама пресмята  необходимaта мощност в зависимост от моментната нужда на отоплителна система – това довежда до 30% икономия на гориво, в сравнение с другия тип ,,on-off” горелки!! Цена:1988.4лв.

 

 




Пелетен котел IVG - 40 в комплект с горелка и бункер.

Пелетен котел IVG - 40
Номинална топлинна мощност:40W
Клас котел:5
Максимално допустимо работно налягане: 2bar
Максимално допустима работна температура:85°C
Водно съдържание:105L.
 
Горелка на дървени пелети IVG bio energy S40 

При работата на екипите върху този проект – пелетна горелка с модулация, една от главните цели е да бъдат избегнати доста недостатъци на други горелки от този тип. В отговор на това е постигната уникална газодинамика и газо-разпределение в камерата! Надеждността по време на работа на горелката е много висока: степента на изгаряне на пелетите е много висока, постига се емисионен клас 5 (най-високият) и не може да се получи т.н. „обратен огън.
Горелката е разработена за монтиране към масовите стандартни котли с ефективни горивни камери, но също така може да се поставя на всякакъв тип котли, дори и ръчно изработени, съответно се изисква спазване на минималните изисквания за обем на горивната камера. Горелката IVG bio-energy S 40 има 10 степени на модулация -плавно регулиране на мощността в момента на работа. Горелката сама пресмята  необходимaта мощност в зависимост от моментната нужда на отоплителна система – това довежда до 30% икономия на гориво, в сравнение с другия тип ,,on-off” горелки!!
ЦЕНА: 2350лв. само котел



 
Пелетни камини

 

- Пелетна камина Minima hydro 10 kW

Забравете за одеялата и юрганите! Нашият най-малък пелетен котел, идеален за отопление на по-малки жилищни пространства е пред Вас. Със своята мощност от 10 kW той е идеалното решение за жилището Ви с площ между 80 и 100 м2 . Мястото му е в дневната, от където с финес и прецизност ще сбъдне мечтите Ви за по-топъл дом. 

- Пелетна камина Alba hydro 15 kW

При този котел изгарянето на пелетите започва с натискането само на един бутон, както е при най-високия клас пелетни котли. Моделът е с мощност от 15 kW, която е идеална за отоплението на помещения с площ от 120 до 150 м2. Котелът е проектиран за монтиране в дневната и има голям стъклен прозорец, който улеснява разпределението на топлината от котела и Ви позволява да наблюдавате директният източник на уюта във Вашия дом – огъня.

- Пелетна камина Auriga hydro 23 kW
 

Максималното удоволствие идва със семплата елегантност на един от продуктите, с които най-много се гордеем. Този пелетен котел е нашият бестселър. Със своята мощност от 23 kW той нагледно ще Ви демонстрира топлината, която усещате, през големия стъклен прозорец, с който е оборудван и през който можете да наблюдавате пламъка, правещ Ви прави щастливи, когато навън е студено

 



 

ПРОМОЦИЯ на плоски панелни слънчеви колектори със селективно покритие

Медният/Алуминиевият абсорбер,използван при селективните соларни панели ТЕСИ е покрит с  високотехнологично селективно покритие. Покритието осигурява максимално абсорбиране на слънчевата радиация (ефективно при облачно време) и минималното отразяване обратно в атмосферата. Селективното покритие се характеризира с висока температурна устойчивост, отлична ефективност, висока здравина, дълъг проектоживот  и изцяло безвредна за околната среда технология на производство (консумирана енергия за изработката на 1 кв.м. от покритието  е около 1 kWh). още

  • Лазарен/Ултразвуково заварен изцяло Алуминиев/Меден абсорбер.
  • Селективно покритие осигуряващо висока ефективност на колектора.
  • Призматично термозакалено стъкло (с ниско съдържание на желязо) задържащо топлината и пропускащо максимално количество слънчева радиация към абсорбера
  • Изолация от минерална вата гарантираща минимални топлинни загуби при най-екстремни условия.
  •  


      Бойлери TESY

    Продуктовата гама на бойлерите ТЕСИ може да се структурира в две основни направления.

    Първото направление са електрически бойлери с вместимост от 10-150 л, като в част от моделите от този продуктов ред има вградена серпентина, осигуряваща подгряване на водата от допълнителен алтернативен източник на енергия (соларен панел, локално парно, термопомпа и др.). Ясно изразена е тенденцията делът на този вид бойлери да расте през последните години във връзка със стремежа на хората да намаляват разходите си за енергия като използват по – ефективни решения в бита.

    Второто направление са емайлираните съдове и буферите с индиректно загряване, които биват:

    Емайлирани съдове с вместимост от 200-500 л – предлагат се в следните варианти:

    1. Емайлирани буфери за БГВ (битова гореща вода)

    2. Бойлери с една серпентина

    3. Бойлери с две серпентини

    Този раздел от продуктовата гама е ориентиран както към по – малки индустриални потребители, така и към масовия ползвател на БГВ. Българският пазар все още приема този вид бойлери (поради спецификата на жилищата и поради ниския процент на използване на възобновяеми  енергоизточници-ВЕИ ) доста консервативно, но в Централна и Западна Европа това са базовите модели за производство на БГВ. Това се обуславя и от факта, че използването на тези обеми бойлери е свързано основно с използването на ВЕИ, които са по – инертни източници на енергия, изискващи по – голям обем вода за акумулиране на тази енергия. От друга страна, правителствата в тези страни имат ясна енергийна стратегия и от десетилетия подпомагат чрез програми и директни субсидии както крайния потребител, така и производителите, създавайки по този начин среда за устойчиво икономическо развитие.



    ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЯ