UROLOGY SOLUTIONS 

 

Modern practices in urology

Dr Ivo Donkov

University College Hospital London

 

 

 

 

Болести

Консултации

Контакти

Начало

 

 

 

University College Hospital 

             

 

 

Александровска Болница 

 

Д-р Донков е първият български лекар, който работи в University College London-UK, водещ световен център в областа на урологията и андрологията.  В центърa практикуват световни авторитети с изключителен принос за развитието на урологията. Институтът  се ръководи от  професор Антъни Мънди, който е неуспорван капацитет в областа на реконструктивната урология и стриктурите на уретрата. Институтът приема пациенти от цяла Европа и e специализиран в леченито на сложни урологични случаи.В България работи  в екипа на професор П. Панчев и професор Митко Цветков.  

    Д-р Иво Донков има многобройни специализации в USA, Canada и Южна Африка и многобройни публикации в Български и чужди списания по различни теми от урологията. Интересите му са в областите- заболявания на уретрата, простатата и мехурната шийка, инконтиненция( изпускане на урина ) при жени и мъже, мъжка полова система.

    Д-р Иво Донков е член на Британската Медицинска асоциaция, Американската Медицинска асоциация,Европейскта урологична асоциация и в момента практикува в Англия и САЩ.

Д-р Донков един от  водещете специалисти в световен мащаб в областта на заболяванията на уретрата и има принос за усъвършестване на авангардни хирургични методики с изключително добър успех.